Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2015.02.17. 16:05

A jövő hírnöke a nyomtatott vár

A nyomtatás az építkezés területén finoman szólva is gyerekcipőben jár, de abban semelyik építész nem kételkedik, hogy ha kellően kifejlődik, akkor az egyik legeredményesebb építészeti megoldás lehet különösen, ha ez a technológia hasonló gyorsasággal fejlődik mint az elmúlt pár évben.

01_9.jpg

Kisebb épületek, házakat már korábban is nyomtattak, mint Amerikában, mint Kínában. Ám most egy kisebb kastélyt sikerült sikeresen printelnie Andrey Rudenkonak, amely a maga stílusában igen szép látványt nyújt. Az épület 3x5 méter, és 3,5 méter magas.

03_8.jpg

A tornyok, és a főépület is külön-külön lett kinyomtatva, majd az elkészült részeket összeillesztve rakta össze a várat.

04_4.jpg

Az tervező a sikeren felbuzdulva a következő lépésként már egy kétszintes házat kíván elkészíteni. A házba külön helyiséget kapna minden szoba és így a kétszintes ház egy darabban lesz kinyomtatva. Ugyan a terv még nem készült el teljes egészében, ám addig is kísérletezik Andrey a 3D nyomtató határaival.

02_8.jpg

A készítő szerint nem is az épület kinyomtatásának a megtervezése a legnehezebb feladat, hanem építési engedélyt kapni. Reméli, hogy ha kellő fejlettséggel fog bírni ez az iparág, nem kell hosszú heteket/hónapokat várni az engedélyre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr527183483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása