Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2015.03.11. 10:29

Félre a sci-fi filmekkel, ez lesz a jövő!

A Weingartner Architets által megálmodott "The Elastic Woodscraper II" nevű projekt alapjaiban változtatja meg a sci-fi filmekben látott nagyvárosok jövőképét.

side8.jpg

A vállalat a növekvő népesedés és az erőforrás rohamos csökkenése ellen állt elő egy olyan megoldással, mely csökkentené az anyagok elhasználódását.

Ahogy az ötlet neve is utal rá, a megálmodott építmények 70%-a fából készülne. Az épületet ún. "skycube"-okra , (szószerinti fordításban égi kockákra) lenne felosztva, attól függően, hogy milyen magas az adott felhőkarcoló. A kitalálók szerint a megoldásukba ugyan olyan épületgépészeti eszközöket(víz, villany, lift, stb.) lehetne telepíteni mint fém testvéreibe.

communalareasroof.jpg

A Weingartner Architets állítása szerint egy woodscaper akár 9 "skycube"-ot is képes biztonságosan a levegőben tartani. Egy ilyen kockát 15 részre osztanának fel és mindegyik felosztott részt luxus lakássá lehetne alakítani. A lakások különböző méretűek lennének, kezdve a 646 m2-től egészen az 1023 m2-ig. A lakásoknak üveg falai lennének, ami a természetes fény jelenlétéért felelne. Minden kockának külön terasza lenne, melyet kertnek, vagy játszótérnek rendeznének be.

A skycube-okat egy úgynevezett üvegbőr borítaná. Ez felelne a természetes fény erősségének beállításáért mely a függönyök nyudíjazását jelentené.

public-are.jpg

Ez az üvegbőr hozzájárulna a fűtési költség csökkenéséhez, bár arról nincs adat miszerint is valósulna pontosan meg.

A Weingartner Architets felajánlotta a "The Elastic Woodscraper II" terveit egy svájci fejlesztői csapatnak akik azon fáradoznak, hogy megvalósítható-e az ötlet és ha igen, milyen módon.

int4.jpg

apartment.jpg

lobby.jpg

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr357259125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seahawks 2015.03.12. 11:17:46

"a sci-fi filmekben látott nagyvárosok jövőképét."

nem értem: a sci filmek városait változtatja meg vagy a ténylegesen létező városokat??
süti beállítások módosítása