Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2015.03.24. 13:46

Az AKER lenyomja az IKEA-t?

Sok pozitív hatása van a városi életnek. Lehetőségek, lendületesség és soha meg nem álló városi élet. Ebben a rohanásban nem is marad sok időnk ellenőrizni, hogy mi is kerül éppen a gyorséttermi, vagy kínai étterem tányérjaira. Vannak, akik legalább az esti vacsorát szeretnék egészséges hozzávalókból elkészíteni, de vajon mennyire is egészséges a hipermarketekben megvásárolt zöldség vagy hús?

alternative_energies.jpg

Egy startup cég, az AKER egy olyan megoldást talált, ami direkt a városi kertekbe szánt állat és növénygazdálkodáshoz szükséges. 

A tervezők öt féle megoldással álltak elő, mind az öt külön gazdasági tevékenységre kifejlesztve. Választhatunk mini méhkaptár, tyúkketrec, komposztáló, emeletes kiskert, vagy egy beltéri növénytartó közül is.

A dolog különlegessége, hogy teljesen nyílt és ingyenesen letölthető a szerkezetek alaprajza, melyet kinyomtatás után mi is elkészíthetünk. A kitalálók szerint teljesen átlagos barkács szerszámokkal elkészíthető és nem igényel nagy szakmai tudást sem. 

parts02.png

Sajnos az elkészítéshez szükséges alapanyagokról nem tudunk sokat. És ha még a leleményesebbek be is szerezik a hozzávaló faanyagot, nem tudni azt sem, hogy azokat miként kéne az összeszereléshez alkalmas darabokra vágni vagy fúrni.

A cég jelenleg 5000$-t tudott összegyűjteni egy internetes oldalon, de 30000$-t kiáltottak ki, amire már csak 19 napjuk maradt. Úgy tűnik, az IKEA-nak nem kell egy új konkurens cégtől tartania egyelőre.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr137300313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

...0 .. 0... · http://wece.blog.hu/ 2015.03.26. 15:14:47

egy linket rakhattál volna bele

teddybear01 2015.03.26. 19:40:33

@VT Man: Nincs szükség CNC-gépre, egy ügyesebb ember ezt ki tudja vágni rétegelt lemezből dekopirfűrésszel. Annyit kell csak megtenni, hogy a mintát ráragasztjuk/rajzoljuk a lemezre.
Az alap rétegelt lemeznek persze ajánlatos vízállónak lenni, hogy tovább bírja a használatot.
süti beállítások módosítása