Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2015.04.20. 13:27

Innovatív konténergazdálkodás

A már nem használt hajó konténereknek igen nagy hasznát veszik az építészetben, erről mi is beszámoltunk néhány alkalommal. Azonban akad egy másik kihasználási módszer ezeknek az otthon építése mellett. Ez pedig nem más, mint a farmgazdálkodás.

crop-lead.jpg

A konténer farmok önmagukban nem valósítanak meg új koncepciót, de a Cropbox és Freight Farms kifejezetten erre tette fel üzletpolitikáját, mely úgy tűnik sikeresnek bizonyul. A két cég jól találta meg a helyhiány és az a termeszthető növények közötti egyensúlyt, így az általuk gyakorolt megoldásnak vezető szereplőjévé váltak.

freight-farms-640x359.jpg

A cégek által nyújtott kivitelezést főként a kis termőfölddel rendelkező területekre szánják, ahol akár olyan növényeket is termeszthetnek, amik eddig az éghajlat viszontagságai miatt lehetetlen volt.

Cropbox

A Cropbox vállalat a hidroponikus technológiát használja. Ez a növénytermesztés azon módja, amely nem talaj közvetítésével, hanem tápfolyadék használatával működik. A növény nem a talajban növekszik, hanem tápoldatban vagy tápoldattal rendszeresen átjárt anyagban. Az energiafelhasználás csökkentésre érdekében LED izzókat használnak a meleg és a napfény pótlására.

cropbox-fazenda-container-quem-inova.jpg

A Cropbox büszke arra, hogy az ő megoldásukkal akár 3000 palántát is termeszthetnek egy konténerben.

cropbox.jpeg

Freight Farms

A Freight Farms a nagyobb mennyiségben termelő gazdákat szólítja meg. Az általa beépített konténerekbe 2500-4500 növényt lehet nevelni, amiket kis skatulyákban helyeznek el és ennek segítségével több fajta is ültethető egy időben.

freight-farms1.jpg

Mind a két cég egy okos eszközön futtatható alkalmazást is ad felhasználójának, mellyel a hőmérsékletet, a párát és a víz adagolását ellenőrizheti, illetve állíthatja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr777383226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása