A kávé ízéért nem feltétlen a kávéfőző és/vagy a vásárolt kávé felelős, a víz minősége is számít.
Van különbség víz és víz között, főleg ha a kávéról vagy a teáról beszélünk. A kávé 98%-a víz, és ugyan az aroma java része a kávéőrleményből származik, cseppet sem mindegy milyen vízben oldjuk fel azt. Ebből kiindulva készítettünk egy olyan felmérést, melyben 8 független, amatőr kóstoló ízlelhetett meg V. kerületi csapvízből, kétféle ásványvízből, víztisztító készülékkel szűrt vízből, és konyhai szűrőkancsó által szűrt vízből készült kávét és teát. A kávé és tea minden esetben ugyanaz a fajta volt, ugyanazon az arányokkal.
Természetesen egy szakértő jó eséllyel állapítja meg a víz minőségét a kóstolása után. A nyolc jelentkező viszont nem tudta, hogy melyik fajta van éppen nála, így az eredmény is váratlanul érte őket mikor megmutattuk nekik azt.
A tesztelés menetét, előkészületét és annak eredményét az alábbi videóban tudjátok megtekinteni: