Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2015.05.20. 08:36

Mitől lesz a kávé és a tea igazán jó?

A kávé ízéért nem feltétlen a kávéfőző és/vagy a vásárolt kávé felelős, a víz minősége is számít. 

 

a_tesztrol_3.jpg

 

Van különbség víz és víz között, főleg ha a kávéról vagy a teáról beszélünk. A kávé 98%-a víz, és ugyan az aroma java része a kávéőrleményből származik, cseppet sem mindegy milyen vízben oldjuk fel azt. Ebből kiindulva készítettünk egy olyan felmérést, melyben 8 független, amatőr kóstoló ízlelhetett meg V. kerületi csapvízből, kétféle ásványvízből, víztisztító készülékkel szűrt vízből, és konyhai szűrőkancsó által szűrt vízből készült kávét és teát. A kávé és tea minden esetben ugyanaz a fajta volt, ugyanazon az arányokkal. 

 

a_tesztrol_6.jpg

 

Természetesen egy szakértő jó eséllyel állapítja meg a víz minőségét a kóstolása után. A nyolc jelentkező viszont nem tudta, hogy melyik fajta van éppen nála, így az eredmény is váratlanul érte őket mikor megmutattuk nekik azt.

A tesztelés menetét, előkészületét és annak eredményét az alábbi videóban tudjátok megtekinteni:

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr727450328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuulululu 2023.06.06. 09:04:36

Nem lehet megnézni a videót! Privát
süti beállítások módosítása