Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2015.08.28. 13:36

Tervezd meg a saját lakásod!

Indiában elindult az első olyan szolgáltatás, amely teret ad a kibontakozásra vágyó még fel nem fedezett tehetséges tervezőknek, hogy megalkossák saját otthonuk kinézetét. A Vijayawada Garden Estate névre keresztelt projekt egyenlőre még csak tervezési fázisban van, de ígéretek szerint hamarosan megjelenhetnek az efféle módon alkotott épületek.

int21.jpg

A lakásokat modulokra osztják. Egy katalógusból, vagy online felületen a leendő lakók meg tudják határozni, hogy hol legyenek a szobák és azok mekkorák legyenek, illetve a nyílászárókról is az ügyfelek dönthetnek. A modulokat külön tervezhetik meg, így azt leadás után egy profi csapat megvizsgálja hogy kivitelezhető-e az elképzelés.

A képen látható megoldást a Penda Architecture tervezte. Az alapvető elemeket és a ház külső kinézetét nem lehet megváltoztatni, de például a lakáshoz tartozó erkély nagyságát igen.

ext22.jpg

Természetesen a lehetőségek tárháza korlátozott. A cég előre legyárt elemeket, és azokat lehet felhasználni. Választhatunk padló típusok illetve mennyezeti elemek közül, de korlátokat és különböző dísznövényeket is felkínál a vállalat.

A cég meglehetősen nagy hangsúlyt fektet a környezet védelmére. Minden egyes lakást szeretne növényekkel teleültetni, hogy elfedje a lakás szögletes mivoltát (és mert tisztítja a beltéri levegőt). A növények öntözését a ház tetejére szerelt esővíz tisztító berendezéssel oldja meg.

side3.jpg

Hogy mennyire van halálra ítélve ez az ötlet és hogy mennyire lesznek érdekesen kialakított lakások az még kérdéses, mert még egy ilyen ház sem épült meg. Valamint az sem elhanyagolható dolog, hogy a lakók által megtervezett megoldásokhoz hogyan tudják alkalmazni az épületgépészeti elemeket (víz,gáz, áram). Egyenlőre várnak az engedélyekre és támogatókat keresnek bőszen.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr597740916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skybell 2015.08.29. 23:36:56

Ezt a weben pontosan hol találom????

"Indiában elindult az első olyan szolgáltatás, amely teret ad a kibontakozásra vágyó még fel nem fedezett tehetséges tervezőknek, hogy megalkossák saját otthonuk kinézetét."
süti beállítások módosítása