Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2015.10.20. 10:56

Milyen a jó szakember?

Ha szakértelmet, hozzáértést igénylő munkákról van szó, elengedhetetlen és elvárható hogy megfelelő adottságokkal rendelkező mester végezze el a feladatot, legyen szó építkezésről, felújításról, vagy csak kisebb munkákról.

o-oil-worker-facebook.jpg

Sajnos manapság egyre többször megesik, hogy a kiválasztott szakember „mekk-mesternek” bizonyul, vagyis kontár és valójában nem is ért igazán az adott szakmához. A szakmunkás mestervizsga letétele önmagában még nem elegendő előfeltétele annak, hogy valakiből jó mester váljon. Több év szakmai gyakorlat szükséges a megfelelő tudás megszerzéséhez. Ahhoz például, hogy valakiből kőműves mester váljon, legalább öt év szakmai gyakorlatra és elméleti alapokra is szükség lehet.

Jó szakembert legkönnyebben ismerősökön, barátokon vagy weboldalakon keresztül kereshetünk, és így a referenciák megtekintése is egyszerűbb.

Ha egy szakember sikeres akar lenni a munkaterületén, akkor ajánlott a következő pontokat betartania:
• A jó szakember nem cserélgeti a telefonszámát és e-mail címét;
• A jó szakember online is elérhető
• A jó szakember igényes a munkájára, nem dolgozik rendetlenségben, munkája végeztével rendet rak;
• A jó szakember pontosan végzi a munkát, nem italozik, képes önállóan megszervezni és végezni a munkát;
• A jó szakember garanciát vállal a munkájára;
• A jó szakember árajánlatot ad, és attól indokolatlanul nem tér el;

A jó szakember nem cserélgeti a telefonszámát és e-mail címét

Fontos hogy az elérhetőség állandó legyen. Az ismerősöknek, ügyfeleknek megadott, vagy az online felületre feltöltött adatok ha megváltoznak, nagyon nehéz őket cserélni és mindenhova eljuttatni.

A jó szakember online is elérhető

Manapság, főleg a fiatalabb generáció online keresi a szakemberek elérhetőségét. Érdemes figyelni az online jelenlétre, és ha van rá kapacitás egy önálló weboldal létrehozása sem hátránny. Ha saját weboldalt nincs lehetőség létrehozni, érdemes elérhetőségeinket (telefonszám, e-mail cím, cím) feltölteni külön erre alakított oldalakra. Erre szolgáló oldalak például a Mesterkereső, vagy az Arany oldalak.

devicesrange.png

A jó szakember igényes a munkájára

Sajnos napjainkban egyre többször találkozhatunk kontár munkákkal. Ez sajnos az egész szakmát megbélyegzi, nem csak az adott „szakembert”. Arról nem is beszélve, hogy ha igényes munkát adunk ki a kezünkből, akkor könnyen szerezhetünk állandó ügyfeleket, és szerezhetünk újakat a online felületen való értékelés esetén.

A jó szakember nem italozik

Egyre elterjedtebb jelenség, hogy a szakmunkások egy része szeret a munka előtt bedobni egy-két italt. A hátrányokat nem érdemes túlmagyarázni: rossz előítéletet kap a szakma, illetve az ügyfelek sem hívják szívesen még egyszer.

3277547-drunk-worker-in-the-work.jpg

A jó szakember garanciát vállal a munkájára

Ha a harmadik pont teljesül, akkor nyugodtan vállalhatunk garanciát is a munkánkra. Ez egy jó pont az ügyfelek szemében. Bizalmat, magabiztosságot és szaktudást sugall.

A jó szakember árajánlatot ad

Érdemes a kiszállás előtt megérdeklődni a problémát, és az alapján egy árajánlatot tenni. Ez fontos lehet a megrendelőknek, főleg a fiatalok esetében, ugyanis ők nincsenek tisztában a piaci árakkal, így a későbbi kellemetlenségeket is elkerülhetjük. 

A fenti bejegyzés csak egy személyes lista, természetesen még vannak egyéb feltételek és egyik pont sem kizáró ok hogy valaki jó szakember lehessen.

Ha kimaradt valami, aminek feltétlenül a listában a helye, írjátok meg kommentben és beleteszem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr567998167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása