Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2016.01.07. 14:38

Top 5 okosházfunkció

Amerikában az Y-generáció (millenárisok) és a szüleik a teljes lakosság átlagánál magasabb arányban érdeklődnek az okosházrendszerek iránt – olvasható a friss elemzésekben.

okoshaz-top5.png

Az új technológiák alkalmazásának valószínűsége magasabb azok között, akik láttak működni okosházakat a valóságban. Továbbra is kulcskérdés a személyes és családi biztonság; a vásárlók 90%-ánál ez az egyik legfontosabb szempont. Nyugalmat akarnak, az új és izgalmas intelligensotthon-funkciók csak ez után következnek.

Az Y-generáció (millenárisok,79%) és a szüleik (76%) a teljes lakosság átlagánál (50%) magasabb arányban érdeklődnek az okosházrendszerek iránt. Egyszerű, könnyen kezelhető, nyilvánvaló előnyökkel járó és a valós, mindennapi problémákra megoldást nyújtó eszközöknél lehet tömeges elterjedésre számítani.

Összességében a legmagasabb érdeklődés az
– önbeálló termosztátok (72%),
távvezérelt ajtók (71%),
központi távvezérlések (68%),
automatikus kül- és beltéri világítás (66%),
ellenőrző kamerák (65%)
iránt mutatkozik.

Intelligens otthon technológiát a megkérdezettek
42%-a felújítás esetén,
26%-a új otthon vásárlásakor,
25%-a költözéskor
vásárolna.

Idősgondozás, a kihasználatlan lehetőség 

Az észak-amerikaiak 50%-a úgy véli, nyugodtabb lenne, ha szülei vagy nagyszülei okosházban élnének. (Más kérdés, hogy az idős szülők, nagyszülők számára mennyire lenne harmonikus a 21. századi technológiákkal való együttélés...)

(Forrás: builderonline)

szerző: VGF Otthon     Címkék: jövő technológia otthon okos ház   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr628249072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása