Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2016.01.12. 13:49

Top 5 tévhit a vízvezetékekről

Sok tévhit alakult ki a vízvezeték-rendszerekről. Az ilyen mítoszok megnehezíthetik az ellátás zavartalanságának fenntartását és az esetleges hibaelhárítást.

plumbing-1.jpg

1. A vízvezeték nem bonyolult

Sokan azt hiszik, a vízvezeték egy viszonylag egyszerű rendszer. Sok esetben ez egyszerűen nem igaz, lehet ugyanolyan bonyolult, mint más épületgépészeti rendszer.

3. Bárki megjavíthatja a vízvezetékeket

Egy másik gyakori tévhit, hogy a vízvezeték könnyen, szakmai tudás, gyakorlat nélkül is szerelhető. Ez nem igaz. Sokszor a hiba azonosítása és kijavítása felkészültséget, felszereltséget igényel. A szakemberek sokéves tapasztalattal nyúlnak az épületgépészeti rendszerekhez. Az a legokosabb, ha hagyjuk, hogy végezzék munkájukat.

3. Minden vízvezeték-rendszer hasonló

Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy a vízvezeték-rendszerek egyformák. Ám a rendszer egyes elemei az igényektől, a helyi adottságoktól, körülményektől függően jelentősen eltérhetnek.

4. Minden vízvezeték-szerelő egyforma

Az emberek gyakran úgy vélik, hogy mindegy, melyik vízvezeték-szerelő munkáját veszik igénybe. Ez nem igaz. A vízvezeték-szerelők is különböznek, bármely más szakmához hasonlóan. Vannak köztük sokéves tapasztalattal rendelkezők, és vannak, akik nemrég kezdték a szakmát.

5. Fölösleges a legjobb vízvezeték-rendszert választani

Építkezéskor, felújításkor sokan úgy gondolják, hogy nem kell a vízvezeték-rendszerrel sokat foglalkozni, nem fontos az elérhető legjobb megoldásokat választani. Valójában a jó vízvezeték-rendszer hosszú ideig szolgál minket, ritkábban kell javítani, ezért jó befektetés is.

szerző: VGF Otthon     Címkék: szakmunka víz épületgépészet   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr738264734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása