AKTUÁLIS

    15 infó a padlófűtésről

15 infó a padlófűtésről

    Padlófűtés-kivitelezés

Padlófűtés-kivitelezés

    Mivel fűtsünk a hagyományos
    kazánok betiltása után?

   Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Név:*
  E-mail:*

    VGF Szaklap aktuális lapszáma

VGF 2016 április

Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

TI KÉRDEZTÉTEK

00_1.JPG

2016.06.10. 15:04

Mit tennél csőtörés esetén?

Nem gondoltam volna, hogy a csőtörés a leggyakoribb nagylakáskár. Pedig a dolog egyértelmű. A lakásban található vezetékekben roppant mennyiségű víz várakozik. Elég egy kis repedés, máris szénné szívattuk az alattunk lakót (is).

 

A csőtörés oka lehet az elöregedés, szerelési, anyagminőségi hiba, vagy ha nyomásváltozást kap a rendszer. Az egyik ismerősömnél épp így ázott el a lakás. A csövek nyomáslöketet kaptak és néhány csőkötés elengedett. Mire hazaértek 3 cm magas víz állt a kecóban.

Nem nagy cucc, ennek ellenére a konyhában a burkolat egy része felázott, a bútorok alsó részéről lejött a plezúr, ami a mai napig elég rosszul fest.

Mivel a csőtörés általában akkor történik ha nem vagyunk otthon vagy alszunk (mikor máskor), ezért kipróbáltunk pár csőtörésőr készüléket. (Ezek a kütyük arra jók, hogyha nyomásváltozás van a rendszerben, lezárják a házat a vízhálózatról).

Itt jutott eszünkbe, megkérdezzük az utca emberét arról, hogy tudja-e mit kell tenni csőtörés esetén, egyáltalán tudja-e valaki, hol van a főelzáró. Akadt pár fura válasz, de az alsó szomszédok szerencséjére sokan képben vagyunk a témában. A videó itt nézhető:

 

 

Mit kell tenni csőtörés esetén:

1. áramtalanitani

2. elzárni a főcsapot

3. ellenőrizzük, leállt-e a vizmérő óra

4. ne barkácsoljunk, hivjunk szerelőt

szerző: Matis Bálint        

Szólj hozzá!

2016.01.21. 10:20

Csendes gyilkos az ön otthonában?

csendes-gyilkos.jpg

Egy friss észak-amerikai felmérés megdöbbentő tájékozatlanságot mutat a „csendes gyilkos” jelenlétével kapcsolatban. Bűnügyi rovatunk következik.

Szólj hozzá!

2016.01.12. 13:49

Top 5 tévhit a vízvezetékekről

Sok tévhit alakult ki a vízvezeték-rendszerekről. Az ilyen mítoszok megnehezíthetik az ellátás zavartalanságának fenntartását és az esetleges hibaelhárítást.

plumbing-1.jpg

szerző: VGF Otthon     Címkék: szakmunka víz épületgépészet   tovább »

Szólj hozzá!

2016.01.07. 14:38

Top 5 okosházfunkció

Amerikában az Y-generáció (millenárisok) és a szüleik a teljes lakosság átlagánál magasabb arányban érdeklődnek az okosházrendszerek iránt – olvasható a friss elemzésekben.

okoshaz-top5.png

szerző: VGF Otthon     Címkék: jövő technológia otthon okos ház   tovább »

Szólj hozzá!

2015.12.04. 15:01

Hogyan fűtsünk?

A fűtés szakaszos kikapcsolása, vagy a hőmérséklet szinten tartása eredményez alacsonyabb fűtésszámlát?

 

Közismert tény, és probléma, hogy a fűtés drága.
Közismert az is, hogy ha programozzuk, szokásainkhoz optimalizáljuk a fűtésünket, a költségeink csökkennek, komfortérzetünk pedig növekszik.

01_21.jpg

4 komment

2015.11.30. 09:58

Gáztűzhely kontra villanytűzhely

Manapság egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy a konyhába gáztűzhely vagy elektromos tűzhely legyen beépítve. Biztonsági, komfort- és anyagi szempontok vetélkednek egymással, és nem könnyű a döntés.

43 komment

2015.11.27. 09:49

Hamarosan működésbe lép a világ első úszó szélerőműve

A Skócia partjainál kialakított Hywind kísérleti telep a világ első úszó szélerőműparkjaként 20 000 háztartás számára fog elegendő energiát előállítani.

226892.jpg

Szólj hozzá!

2015.11.19. 15:17

Mivel fűtsek 2016-ban?!

2016-ban betiltják a hagyományos kazánok beüzemelését. A témáról már beszéltünk, most viszont az alapvető két kérdést próbáljuk megválaszolni. 

1. Miért tiltják be a hagyományos gázkazánok beüzemelését?

2. Melyek a megmaradó fűtéstechnikák előnyei és hátrányai? Miben érdemes gondolkoznunk, ha betiltják a hagyományos kazánok üzemeltetését?

27 komment

2015.11.18. 09:21

Magyarország, mint a termálvízzel való fűtés hazája

Lezárult a tamási önkormányzat geotermikus energiahasznosítási projektje, amelynek keretében a Tolna megyei városban több mint egymilliárd forintból termálvizes fűtési rendszert építettek ki.

termalviz.jpg

5 komment

2015.11.10. 09:03

Lesznek-e kéményseprők?

A szakszervezet radikalizálódik, és tömeges felmondást helyezett kilátásba, a kéményseprő-ipari vállalkozások képviselői pedig elhatárolódnak tőlük, és türelemre intenek, a tárgyalásos megoldás sikerében bízva. Kinek van igaza?

aprotalpak4.jpg

4 komment