Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2014.06.02. 06:50

Okosítsd a buta légkondícionálód is

Egyre népszerűbbek az intelligens hőfokszabályozók, részben az olyan okos eszközök sikerének, mint amilyen a Nest tanuló termosztátja. Most egy izraeli startup adott ki egy eszközt, a Sensibo-t, ami okos funkciókkal látja el akár a régi, távirányítós légkondikat is.

smartkondi.jpg

Az eszközt csak fel kell pattintani a légkondira. Képes megállapítani, hogy mikor kell a légkondi filterét kitisztítani, és képes becslést készíteni az energiafogyasztásról. A központi eszköz a "kapszula" két mikroprocesszorral van ellátva, többszörös infravörös emitterrel és szenzorokkal, amik képesek megállapítani a páratartalmat, hőmérsékletet, világosságot, és hogy vannak-e a szobában. Ehhez hozzá jön még egy applikáció, előre telepített parancsokkal, ébresztőóra-szinkronizácóval és más funkciókkal.

Képes a normál távirányítóval párhuzamosan is működni. A legjobb az egészben, hogy képes a légkondi öko-lábnyomát 40%-kal csökkenteni. A terméket 159 dollárért árulják, de ha sikeresen startol a cég, fele ennyiért fogják adni januártól.

szerző: szaki0szan     Címkék: kütyü légkondi   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr796236333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása