Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2015.01.07. 10:05

Kávé? Tea? Minden a vízkeménységen múlik!

Talán a rengeteg vízmű miatt, talán más okból, de hazánkban még nem készült részletes és átfogó vízkeménység-térkép. Az első ilyen megalkotását vállalta most fel szerkesztőségünk, amihez olvasóink segítségét kértük.

Vízkeménység térképünket  a cikk alján található link segítségével találhatjátok meg

 

A BWT Hungária Kft. rendelkezésünkre bocsátott 8000 db vízkeménység-tesztert, melyeket csatoltunk 2013 09. havi lapszámunkhoz. Olvasóink a tesztcsíkkal mérték meg, milyen kemény a víz lakóhelyükön, és az eredményt nevükkel, postacímükkel, telefonszámukkal és e-mail címükkel (opcionális) küldték vissza címeink egyikére. Így rajzolódhat ki Magyarország vízkeménység-térképe.

A térkép alján lévő jelmagyarázat segítségével informálódhat, hogy az Ön által keresett városban milyen keménységű a víz, 5 kategóriára osztva: nagyon lágy, lágy, közepes, kemény és nagyon kemény.

Hazánk városaitól nagyrészt közepes illetve kemény besorolású visszajelzést kaptunk. Közepes értéket Nyugat-Magyarország területéről, kemény a víz az ország középső részén, nagyon kemény pedig a Mecsek területén. A pontosabb eredményt itt tudja megtekinteni.

Ha az Ön városa nem szerepel vízkeménység térképünkön, de munkánkat segíteni azzal, hogy bekülni a háztartásában mérhető értéket, akkor kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársainkal a matis@vgf.hu illetve a netadmin@vgf.hu címen.

A vízkeménység térkép ide kattintva érhető el

szerző: VGF Otthon        

7 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr376989551

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elhízás miatt nem kell kalória csökkentett diétát kezdeni. 2015.08.25. 17:52:48

A második világháború után az emberek szegények voltak, és nem volt elég élelmiszer. Felesleges lett volna az elhízással törődni, hiszen a legtöbb ember nagyon sovány volt. Az orvostudomány fejlődésének és a javuló gazdasági felté...

Trackback: A viaszpecsétgomba terhes nőknél is szükséges! 2015.08.25. 17:52:29

A ganoderma terhes és vajúdó nők számára egyaránt szükséges. Amikor egy nő teherbe esik, a szülei talán aggódnak, hogy adhatnak-e neki ganodermát. A várandós anyáknál gyakoriak a hangulatingadozások, különösen az első gyermek eset...

Trackback: Mai civilizációnk életminőségének veszélyei és lehetőségeink, hogy megelőzzük a betegségeket. 2015.08.25. 17:52:02

Mostani világunkban ahol nagy a népességrobbanás és nagyok a gazdasági különbségek a fejlett és elmaradott országok, sőt földrészek között sokan nem is tudják miért van ez a sok kóros elhízás, ami persze a betegségek kialakulásána...

Trackback: Tea, kávé?! A VGFOTTHON elkészítette Magyarország első vízkeménység térképét! 2015.01.08. 13:45:50

"Kávé? Tea? Minden a vízkeménységen múlik! - Talán a rengeteg vízmű miatt, talán más okból, de hazánkban még nem készült részletes és átfogó vízkeménység-térkép. Az első ilyen megalkotását vállalta most fel szerkesztőségünk, amihez olvasóink segítségét...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.01.08. 00:52:57

Hatalmas munka, hatalmas eredmény!
8000 vizsgálat!
Miközben ezt olvastam, ráklikkeltem a Föv. Vízm. honlapjára:
"Közepesen kemény: 80-180 mg/liter CaO között (8-18 nk)
Társaságunk szolgáltatási területén az ivóvíz átlagos keménysége 149 mg/l CaO."
Jé, és a többi szolgáltatónál is meg van!
CONTROLLED BY VGF!

Mészáros Laci 2015.01.08. 08:27:38

egyszer vettem vízkeménységmérő készletet, egyszerű háztartási titrálással lehet keménységet mérni, nálunk a csapvíz 20nk körül van. vettem egy kicsi kationcserélős vízlágyító betétet és bekötöttem a fűtésrendszer feltöltő ágába. legutóbb, amikor titráltam, 5 nk alatti víz jött ki a lágyítóból.

Mészáros Laci 2015.01.08. 08:30:07

"A BWT Hungária Kft. rendelkezésünkre bocsátott 8000 db vízkeménység-tesztert"

ezt csak most olvastam, hát le a kalappal, ez jó pár millió forintos gesztus (még akkor is, ha gazdasági szempontból befektetésnek is nevezhetjük)

Blogerovac 2015.01.08. 09:04:18

Budapesten csak 3 kerületben van víz? Ennyi kattintható. Akkor nálam mi jön a csapból, H2O, vagy mi? ;)

mcc 2015.01.08. 10:13:28

www.dmrvrt.hu/hu/vizminoseg vas, nitrát, minden. A keménységet sajnos nem nk-ban adja meg, át kell számolni. De a karbonátkeménységet is megadja, ebből becsülhető, forraláskor mennyi jön ki, ill. mennyi marad a kvfőzőben. Nem mintha én nem desztvízzel főzném a teát meg a kv-t, a kvfőzőt nem is kellett még soha vízkőmentesíteni. A teán nem lesz felszíni rondaság másnapra sem, bár az íze lehet, hogy nem ugyanaz.
Más: ha mégis felhasználói adatok kellenek, az akvaristákat kell elérni valahogy (díszhalboltok?)

Mészáros Laci 2015.01.08. 10:50:38

@Blogerovac:

szerintem az lehet a titok nyitja, hogy három kerületben lakik olyan ember, aki kapott ebből a keménységmérőből, elvégezte a mérést és az eredményt beküldte.

VGF Otthon 2015.01.09. 13:25:26

A térkép jelenleg is folyamatos fejlesztés alatt áll. Folyamatosan küldjük a tesztcsíkokat a jelentkezőknek, így az adatbázis is folyamatosan bővül. Mivel sok a megkeresés, remélhetőleg pár héten belül még több információhoz jutunk hozzá, növelve az adatmennyiséget. A BWT Hungária ingyenesen rendelkezésünkre bocsájtott még tesztereket, így már csak a jelentkezőkön és a visszajelzéseken múlik a térkép bővülése. Addig is kérjük türelmeteket és számítunk együttműködésetekre. VGF szaklap
süti beállítások módosítása