Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2016.01.21. 10:20

Csendes gyilkos az ön otthonában?

csendes-gyilkos.jpg

Egy friss észak-amerikai felmérés megdöbbentő tájékozatlanságot mutat a „csendes gyilkos” jelenlétével kapcsolatban. Bűnügyi rovatunk következik.

A megkérdezettek (forrás: ServiceExperts)
- 66%-a nem ismeri a szénmonoxid-mérgezés tüneteit (fejfájás, hányinger, szédülés, zavartság),
- 94%-a tudja, hogy a lakásba szénmonoxid juthat a kazánból, de több mint fele (54%) nem ellenőrizteti évente a készüléket,
- 54%-a nem tudja, hova, hogyan kell elhelyezni a szénmonoxid-érzékelőt,
- 54%-a nem tudja, hogy a kazánon kívül milyen készülékekből juthat szénmonoxid a helyiségek légterébe,
- 34%-a nem tudja, vagy nem biztos benne, hogy van-e szénmonoxid-érzékelő a lakásban felszerelve, 41% még soha nem cserélte, illetve ellenőriztette az érzékelőt.

A fűtési szezon közepén nem lehet eleget ismételni: a „csendes gyilkos” köztünk van és bármikor lecsaphat! Kis odafigyeléssel azonban könnyen elvehetjük a kedvét a gyilkolástól:

MIVEL FŰTSEK 2016-BAN?!

BÁRKIT ÉRINTHET A CO MÉRGEZÉS

EZ AZ OKA A TÖMEGES SZÉN-MONOXID MÉRGEZÉSEKNEK

FEKETELISTA: ÉLETVESZÉLYES OTTHONI KÉSZÜLÉKEK FORGALOMBAN

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr388298806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gézu64 2017.10.31. 14:23:14

Pff, szerintem nagyobb azoknak az aránya, akik nem tudják felhelyezni rendesen. Egy-két barátom is tud néha meglepetést okozni... Azt kéne hangsúlyozni minden témához kapcsolódó cikkben, hogy nem kell sok mindre figyelni, de azokra fokozottan!!! Kell egy jó készülék (pl.: szerelvenybolt.hu/honeywell-szenmonoxid-erzekelo-xc100-10-ev-elettartam-3751 ), jó helyre kell felrakni, és évente ellenőriztetni azt is, és a fűtőberendezéseket is. Ennyi... Annyi, de annyi tragédiával lenne kevesebb ebben a világban!
süti beállítások módosítása