Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2014.09.19. 08:16

A rút anyag is lehet szép!

Idegesít, hogy vannak olyan megmaradt anyagok, amiket nem tudsz felhasználni és tárulásuk is gondot jelent? Esetleg házadat csak feldobnád nem megszokott dolgokkal? Nézd meg ők miként teszik ezt.

sved1.jpg

Svédországban, egészen pontosan Malmo-ban, a Förstberg Arkitektur kivitelező cég, megtalálta a módját annak hogyan lehet a csúnya és sokak számára önmagukban nem szép látványt keltő építőanyagból hasznos és dizájnos elemeket készíteni. Ez a megoldás egyszerű és kigondolt formáival magával ragadja az ember tekintetét.   

A közelmúltban készült el az általuk épített 1400 nm2-es nyaraló, mondanom sem kell, a képek magukért beszélnek.

Mint ahogy a fenti képen is látható, a nyaralót két nagyobb épület teszi ki, amiket alumínium burkolat fedi be kívülről. Míg az egyik részben a konyha és a műterem található, addig a másikban a konyha, étkező és a nappali helyezkedik el.

sved2.jpg

 A falak funér lemezből készültek, míg a padló csiszolt betonból. A stúdió egy könyvespolccal és egy kanapéval és bővült.

sved3.jpg

 Az ismétlődő rétegelt lemezek találkozása harmónia és rendezettség érzetét kelti.

sved4.jpg

 A konyha mögött látható, a sötét-szürke árnyalatos kunyhószerű belső szerkezet a tető egy kicsinyített mása. Itt található a fürdőszoba és mosókonyha is egyébként.

sved5.jpg

 A nappali és az étkező közti átmenetet egy egyszerű színváltással oldották meg. 

sved6.jpg

A finom, de rendkívül hatásos átmenet az ebédlő és a nappali között.

sved7.jpg

 A fürdőszoba minimalista, vonalhálós stílussal fűszerezve.

sved08.jpg

 A kertben egy kisebb volumenű kerti fészer is található.

szerző: VGF Otthon     Címkék: dizájn otthon   

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr136708365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moin Moin 2014.09.21. 13:26:26

Ezt a technikát - "ipari" fémlemez-burkolatok a homlokzaton és táblásított, ill. tömbösített fa falburkolat/falszerkezet és fa tartóváz - már 2004-ben alkalmaztam egy szegedi barátomnak épült háznál: plus.google.com/photos/103784364426602573946/albums/6061481679908485361?authkey=CLnJrZX5r7_tFA
süti beállítások módosítása