Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2014.09.23. 08:16

Napelemes szövetsátor

Kanadai / jordániai Abeer Seikaly tervező által teremtett innovatív dizájn-t viselő kunyhó meglehetősen nagy szolgálatot tehet az elmaradottabb országok területén. A tervezőt a katasztrófák által sújtott sivatagi területeken élő nomád népek ihlették, melyek úgy lettek megépítve, hogy kihasználják az éghajlat által nyújtott adottságokat és csupán napfényenergia szükséges a kunyhó működéséhez.

szovetmenedek1.jpg

Az épület hosszú szövetekből van összefonva komplex 3D-s alakzatokat formálva. Középen egy központi tengely helyezkedik el, és erre van ráhajtogatva az egész tetőburkolat.  A középső tengely üreges belülről, ennek köszönhetően képes vezetni az áramot és elvezetni a vizet. A sátor jól szellőzik, télen viszont a zárható nyílásainak köszönhetően jól szigetel és benntartja a meleget. Anyagának köszönhetően a fényt szinte egyáltalán nem nyeli el.

szovetmenedek2.jpg

Napenergiát lehet használni az épület fűtéséhez. A külső burkolat a menedéknek elnyeli a napenergiát, amit árammá alakítanak, és akkumulátorban tárolják. Az épülethez vízelvezető rendszer is tartozik, hogy ne öntse el a víz egy esetleges nagy eső következtében.

szovetmenedek3.jpg

Az épület alapvetően egy sátor, tehát a túrázók és a sátorozás kedvelői között is népszerű lehet. Ez a kialakítás minden bizonnyal az egyik legjobb ideiglenes lakhatási megoldás, amely biztosítja az alapvető emberi szükségleteket. 

szovetmenedek4.jpg

szerző: VGF Otthon     Címkék: dizájn megoldás otthon   

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr866721071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2014.09.24. 10:24:46

Szívesen megismerkednék vele élőben is.
Ötletesnek tűnik.
süti beállítások módosítása