Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2014.10.14. 17:08

Egyedülálló építmények

Az emberek szerte a világon, furcsábbnál furcsább házakat építenek. De még így is akadnak olyanon, akik képesek magukra felhívni a figyelmet kreatív és praktikus építményeikkel. Ez a tökéletes bizonyíték, az ember fantáziájára és annak az egyedülálló tulajdonságára, hogy maradandót alkosson.

01_3.jpg

Indonéziában 70 ilyen bunkerre emlékeztető építményt hoztak létre azoknak a falusi embereknek, akik a földrengés során elvesztették otthonaikat. Ezek a monolitikus épületek ellenállnak a földrengésnek és akár a 190km/h-s széllökéseket is kiállják.

02_2.jpgEzek az otthonok Rockland Ranch-ban találhatóak, melyek a sziklákba vannak beépítve. Jelenleg kb. 100 lakosa van ennek a kicsiny falunak, amely soknak számít ahhoz képest, hogy 35 évvel ezelőtt épült a település első „háza”.

03_2.jpgGary Chang tervező által megalkotott 105 m2-es lakás Hong Kong-ban található. A falak mozgathatók és akár 24 szobát is eltologathatunk magunknak pusztán a falak csúsztatásával. Jobb helyen nem is találhatott volna ki ilyet.

04_1.jpgEz a bio-klimatikus lakóház Franciaország keleti részén helyezkedik el. A ház a nap állását használja ki, melynek köszönhetően hűvösen tartja nyáron a szobákat, de télen, tavasszal és ősszel felmelegíti a lakóteret ezzel csökkentve minimálisra a rezsi költségét.

05_1.jpgItt egy mexikói férfi sétálgat a napsütötte tágas udvarában. A háza 31 méter átmérőjű és egy hatalmas sziklát láthatunk a tető helyén.

06.jpgCsehországban egy 73 éves férfi 1981-ben kezdte építeni el a házát, amit 2002-ben fejezett be. Az otthona 360fokos szögben képes forogni, mindezt azért, hogy kilátása kifogástalan legyen. Megérte közel 20 évig építenie?

07.jpgNéhány fiatal srác 1968-ban úgy gondolta, hogy egy sziklán van az ideális hely egy otthon megépítésére. A ház 50 éve mindent természeti csapást kibírt, így hát lehet, hogy igazuk volt.

08.jpgAz épület Nigériában található, ahol egy házaspár az utazás iránti szeretetét így kívánta kimutatni. A repülőgép orrában egy konyha és egy számítógépes szoba található. A repülő orrának alkatrészei természetesen nem igaziak, ám így is magával ragadja az ember tekintetét.

09.jpgEz a három hálószobás, két fürdőszobás ausztráliai villa egy forgó lapra épült, amely 30 perc alatt tesz meg egy teljes kört. Az építmény eladó, és kikiáltási ára: 700 000$.

10.jpgEzek a fára épített kunyhók Észak-Angliában négy éve épültek. Azzal a céllal épült, hogy megakadályozzák a területen folytatott homokkő bányászatot. (A tiltakozás sikeresen volt.)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr496792777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2014.10.15. 12:57:37

Mivel az imageshack betojt, összeraktam egy posztba: autossagok.blog.hu/2014/10/15/ezt_most_kommentnek_szannam

Szóval nem kell a nagy vízen átkelni érdekes házak végett, van még Európában is jó pár szép számmal, ez a 3 a posztban pl 100km-en belül volt...

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2014.10.15. 13:06:40

@magyar bucó: Ezt nem vitattam. A ház Szerbiában van, a Drina folyó közepén. A posztban lévő eredeti (azóta kitörölt) szöveg azonban így szólt: "Ez az épület Szerbia partján fekszik." Számomra az ilyen állítás azt sugallja, hogy a posztoló szerint Szerbiának tengeri partvonala van. Máshogy nem tudom értelmezni. Az, hogy utólag kitörölte, nem pedig javította, külön szánalmas. Simán ki lehetett volna javítani erre: "Ez az épület Szerbiában, egy folyó közepén fekszik." Vagy valami ilyesmi.

the crow 2014.10.16. 09:31:52

és azt tegyük hozzá, hogy nálunk azért nincsenek és soha nem is lesznek még csak hasonlók sem, mert itt esélytelen lenne megvalósítani őket, hiába lennének ötletek.

magyar bucó 2014.10.16. 10:32:09

@the crow: Miért, szerinted a folyóban, a sziklán álló házra szerinted van építési engedély? Vagy a fa tetején a sátrakra?
süti beállítások módosítása