Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2015.01.16. 09:39

Bill Gates újabb nagy találmánya

A Microsoft cég alapító-tulajdonosa többször bizonyította a technikai fejlődés és újdonságok iránti megszállottságát és így volt ez a napokban is. Egy olyan pohár vizet ivott, ami öt perccel előtte még szennyvíz volt.

20150107bill-gates6.jpg

A Gates Alapítvány egy olyan gépet fejleszt, mellyel az emberi ürülékből kristálytiszta, emberi fogyasztásra alkalmas vizet állít elő. Az ötletet az a 2,5 milliárd ember ihlette, akik nap mint nap szomjaznak, így ennek a találmánynak humanitárius szempontból is kiemelkedő szerepe lehet, írta az origo.hu.

Janicki Omniprocessor által fejlesztett folyamat, a szennyvízben lévő emberi ürüléket alakítja ivóvízzé, elektromos árammá és megtisztított salakanyaggá. A növekvő emberi ürülék olcsón beszerezhető és ebből az ember számára újra felhasználható és értékes anyagokká alakítható.

20150107bill-gates5.jpg

Az alapítvány, bizonyítva a projekt iránti elkötelezettségét, Bill Gates maga ivott meg egy pohár vizet abból a vízből, ami 5 perccel ezelőtt még szennyvíz volt. Az eseményről készült videó felvételt maga Bill Gates osztotta meg Youtube csatornáján, ami néhány nap alatt 2,5 millió megtekintőt számlál.

A videó itt tekinthető meg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr547078835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása