Facebook oldaldoboz

KOMMENTSAROK

2014.10.13. 10:11

Adj három konténert, építek belőle házat!

Az Infiniti dizájn cég végre befejezte a teljesen zöld és csak újrahasznosított elemekből épített konténerházát. A vállalat büszke arra, hogy kizárólag csak elhasznált anyagokat sikerült felhasználja a készítés során. Ilyen anyagok, mint: három használaton kívüli hajó konténer, kidobott tartályok, vasúti sínek, raklapok vagy éppen üres üvegek.01_2.jpg

A Manifestonak keresztelt kétemeletes ház 1700m2-en terül el, és a tényleges építése mindössze 90 napot vett igénybe. A földszinten egy kettévágott konténer található, melyben a nappali és az étkezőt láthatjuk. A két helyiség közötti űrt, egy hatékony és jól szigetelő üveglappal töltötték ki, amely lehetővé teszi a bőséges napfényáradatot, ezzel is kiküszöbölve, a konténer méretei által szabott építészeti határokat.

03_1.jpg

A kétemeletes épület felső része két egymáshoz rögzített konténerből áll, melyek otthont adnak a fürdőszobának és a hálószobának. A ház egyik oldalát egy állítható, árnyékolást segítő faburkolattal látták el, míg a másik felét fehérre festet raklapokkal szerelték fel. A raklapok kihajthatók, így a téli napsütést is élvezheti a lakója. Nyáron alaphelyzetbe állíthatjuk a szokatlan szerkezetet, ezzel teremtve meg a kellemes hűvös légkört.

02_1.jpg

Az Infiniti tervezői az épület falának belső részét eredeti kinézetében hagyták, mely szerintük elegáns kontrasztot jelenít meg a fehér konténer és a barnára festett faburkolat között.

05.jpg

szerző: VGF Otthon     Címkék: design érdekesség megoldás   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vgfotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr656786285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása